Zorg en Welzijn

Bij Zorg en Welzijn werk je met mensen. Er zijn veel mensen die hulp nodig hebben, zoals ouderen, zieken en mensen met een beperking. Je helpt ze bijvoorbeeld met het verzorgen van hun lichaam en haar, met aankleden en eten. Je leert ook mensen van allerlei leeftijden te begeleiden, zoals kinderen op school of ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Je doet examen in de modulen:
Mens en gezondheid
Mens en omgeving
Mens en activiteit
Mens en zorg

Bij dit profiel kun je ook nog kiezen uit een aantal keuzevakken. Voor uitleg per keuzevak kun je onderaan deze pagina klikken op uitleg Keuzevakken.

Wie ben ik?

Ik vind het leuk om voor mensen te zorgen. Ze zeggen dat ik veel geduld heb. Het is mooi om mensen te helpen als ze oud of ziek zijn. Je krijgt er veel dankbaarheid voor terug. Soms vinden mensen het fijn als je naar hen luistert als ze zorgen of verdriet hebben.

Wat kan ik?

Oppassen, mijn oma helpen met boodschappen doen. Ik kan luiers verschonen en een baby de fles geven, mensen mooi maken en een beetje koken. Ook vind ik het leuk om verhaaltjes voor te lezen aan kleine kinderen of samen iets te knutselen.

Wat wil ik?

Ik weet nog niet of ik met ouderen, zieken of gehandicapten wil werken. Of juist met kinderen? Mensen zijn allemaal anders en elke (leeftijds)groep heeft iets speciaals. Ik weet nog niet of ik mensen wil verzorgen of ze liever iets wil leren.