Profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE)

Produceren, Installeren en Energie

Produceren betekent maken. Bij dit profiel leer je producten te maken van bijvoorbeeld metaal. Installeren is het werk van een loodgieter. Hij legt sanitaire installaties aan, bijvoorbeeld een wastafel of toilet. Energie heeft veel te maken met elektriciteit. Dat is het werk van een elektricien. Die brengt elektrische bedrading aan, sluit elektrische apparaten aan en verhelpt stroomstoringen.

Je doet examen in de modulen:
Ontwerpen en maken
 Bewerken en verbinden van materialen
Besturen en automatiseren
Installeren en monteren

Bij dit profiel kun je ook nog kiezen uit een aantal keuzevakken. Voor uitleg per keuzevak kun je onderaan deze pagina klikken op uitleg Keuzevakken.

Wie ben ik?

Ik weet nog niet precies wat ik wil worden, maar ik ben wel technisch aangelegd. Ze zeggen dat ik gouden handjes heb, dat mijn handen kunnen maken wat mijn ogen zien. Ik ben een pietje-precies. Ik vind het mooi om met allerlei verschillende materialen en gereedschappen te werken. Het liefst rommel ik een beetje in de hobbyruimte thuis.

Wat kan ik?

Ik ben altijd bezig dingen te maken of te repareren. Ik werk graag mee aan het bouwen van een carnavalswagen met alles erop en eraan. Bang voor vieze handen ben ik niet! Ik heb al mooie werkstukken gemaakt.

Wat wil ik?

Iets technisch, iets met mijn handen. Voor mij geen saai werk in een kantoor. Wat het wordt? Dat wil ik nog even uitproberen. Mooi dat je bij dit profiel drie richtingen uit kunt!