Profiel Mobiliteit & Transport (M&T)

Mobiliteit en Transport

Heb je iets met motoren en auto’s? Dan past dit profiel bij jou. Je leert alles over benzine- en elektromotoren, over reparaties, montage en het uitvoeren van controles. Je leert omgaan met een heleboel gereedschappen en materialen. Een ander belangrijk onderdeel van dit profiel is het transporteren van goederen (logistiek).

Je doet examen in de modulen:
Motorconditie testen
Wielophanging en carrosserie
 Verlichtings- en comfortsystemen
Transport

Bij dit profiel kun je ook nog kiezen uit een aantal keuzevakken. Voor uitleg per keuzevak kun je onderaan deze pagina klikken op uitleg Keuzevakken.

Wie ben ik?

Ik houd van (snelle) auto’s en loeiende motoren. Ik ken alle automerken en hun bijzonderheden. Ik kijk mijn ogen uit in een garage, daar ben ik graag. Er gaat niets boven de geur van olie en rubberen banden. Ik ben niet bang om een beetje vies te worden. Een overal aan en dan lekker sleutelen aan motoren. Ik ben fan van Max Verstappen. Coureur zal ik wel nooit worden, maar iets met auto’s doen lijkt me helemaal super!

Wat kan ik?

Sleutelen aan brommers, fietsen repareren, oliepeil meten, banden op spanning brengen en auto’s poetsen. Ik denk dat ik met weinig lessen mijn rijbewijs zal halen.

Wat wil ik?

Automonteur of vrachtwagenchauffeur worden. Of misschien wel verkoper van auto’s. Of mijn eigen transportbedrijf beginnen. Maar het kan ook een kantoorbaan worden, waarbij ik de routeplanning maak voor de vrachtwagens en ervoor zorg dat alle documenten in orde zijn.