Horeca, Bakkerij en Recreatie

Bij dit profiel leer je dranken en gerechten volgens recept te bereiden en ze daarna netjes, smaakvol en op verschillende manieren uit te serveren aan gasten. Sommige gasten willen niet alleen lekker eten, maar ook vermaakt worden. Daarom leer je hoe je activiteiten en amusement voor de gasten organiseert.

Je doet examen in de modulen:
Gastheerschap
Bakkerij
Keuken
Recreatie

Bij dit profiel kun je ook nog kiezen uit een aantal keuzevakken. Voor uitleg per keuzevak kun je onderaan deze pagina klikken op uitleg Keuzevakken.

Wie ben ik?

Ik vind koken leuk. Een lekker gerecht wordt nog beter als je het netjes serveert, op een tafel die er sfeervol uitziet. Dat vind ik met kerst altijd zo mooi. Tv-programma’s zoals ‘Topchef’ en ‘Heel Holland bakt’ kijk ik graag.

Wat kan ik?

Ik ben al best goed in koken en ik probeer weleens recepten uit. Ik vind het ook heel leuk om in de keuken te helpen of om de tafel feestelijk te dekken. ’s Zomers help ik bij de barbecue graag mee bij het maken van sausjes en salades.

Wat wil ik?

Ik wil misschien koken of serveren in een restaurant. Het lijkt me geweldig om in een hotel te werken en ervoor te zorgen dat de gasten het naar hun zin hebben. Lekker van alles voor ze regelen en organiseren. Misschien ga ik wel in een bakkerij werken en luxe gebakjes en chocolaatjes maken.