Groen

Houd je van alles wat de natuur te bieden heeft? Dan past dit profiel bij jou. Je leert hoe je dieren moet verzorgen (voeren, huisvesting en gezondheid). Je leert ook groenten telen, oogsten, verpakken, vervoeren én verkopen in een winkel. Maar groen betekent ook: de groene ruimte verzorgen in een stad of dorp. Je leert plantsoenen en parkjes ontwerpen, maar ook onderhouden en beheren.

Je doet examen in de modulen:
Groene productie
Tussen productie en verkoop
Vergroening stedelijke omgeving
Groene vormgeving en verkoop

Bij dit profiel kun je ook nog kiezen uit een aantal keuzevakken. Voor uitleg per keuzevak kun je onderaan deze pagina klikken op uitleg Keuzevakken.

Wie ben ik?

Ik ben gek op dieren! Honden, hamsters, poezen, konijnen, ik vind ze allemaal hartstikke lief. Ze voelen je stemming aan en ze houden van aandacht. Ik vind het niet erg om hokken te verschonen of de hond elke dag uit te laten. Als je huisdieren neemt, moet je er ook goed voor zorgen. Ik kijk graag naar natuurfilms. Ook wroeten in de aarde is iets voor mij. Plantjes zaaien, bemesten en oogsten. Eigen oogst vind ik lekker en het is altijd vers.

Wat kan ik?

Hokken schoonmaken, dieren eten geven, plantjes zaaien, de tuin schoffelen en grasmaaien.

Wat wil ik?

Ik wil wel de opvolger van Freek Vonk worden. Lekker met dieren bezig zijn en mensen informatie over dieren geven. Of ik ook op tv zal komen weet ik niet, maar werken in een dierenwinkel, op een boerderij of bij een tuincentrum lijkt me net zo leuk. Zolang het maar buiten is en niet op zo’n saai kantoor!