Dienstverlening en Producten

Als je kiest voor dit profiel, houd je nog alle toekomstmogelijkheden open. We dagen je uit je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. De vaardigheden die we oefenen zijn: organiseren, met mensen werken, leidinggeven, ontwerpen (2D en 3D), gesprekken voeren en instructies geven. Deze vaardigheden komen bij een heleboel beroepen van pas.

Je doet examen in de modulen:

Project
Commercieel
Product maken
Dienstverlening

Bij dit profiel kun je ook nog kiezen uit een aantal keuzevakken. Voor uitleg per keuzevak kun je onderaan deze pagina klikken op uitleg Keuzevakken.

Wie ben ik?

Ik weet dat ik heel graag bezig ben met sport, ondernemen, een optreden op het podium of met het maken van een mooi ontwerp. Of misschien weet ik nog niet wat ik wil worden. Ik wil kennismaken met zoveel mogelijk verschillende activiteiten en beroepsmogelijkheden en op het mbo wil ik nog alle kanten op kunnen. Ik kan een whizzkid zijn, maar ook de nieuwe ‘voice’, de nieuwe topondernemer, een creatieveling of de topscorer van mijn sportclub. Of ik kan juist zóveel dat er nog allerlei mogelijkheden voor mij open liggen. 

Wat kan ik?

Acteren, prachtig tekenen, fanatiek sporten of dansen, goed een verhaal vertellen, gamen, goed met mensen omgaan, mensen coachen, muziek maken, boetseren, ontwerpen, organiseren, filmen, belichten, fotograferen, presenteren, photoshoppen, enzovoorts. 

Wat wil ik?

Kijken of ik deze talenten kan gebruiken in mijn vervolgopleiding. Of op zoek gaan naar andere, nieuwe talenten die ik heb. Ik wil onderzoeken wat ik kan en leuk vind. Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Dát wil ik graag ontdekken, zodat ik een goede vervolgkeuze kan maken.

Context

Naast de modules die je volgt, kun je ook nog kiezen voor 1 van de 4 contexten.

Sport

Kennis maken met verschillende sporten die je kunt doen in de omgeving van Oss. Meer diepgang in de verschillende sporten. Leren lesgeven voor een groep en organiseren van een les of evenement. Samenwerking met CIOS en ROC de Leygraaf, zonder toelatingstest aan worden genomen. Prima aansluiting bij alle geüniformeerde beroepen zoals, VEVA, HTV(P) ed.  

Design

Je leert een beeldend proces op te starten aan de hand van onderzoek. Bijvoorbeeld schetsen, proefjes met materiaal en het maken van een eindwerk. We werken 2D zoals: schilderen, tekenen, 3D zoals: boetseren of meer grafisch gericht op de laptop met o.a. Adobe programma’s.

Business

Inkoop en verkoop is de centrale gedachte. Waarbij alle vormen van reclame maken of andere vormen van aandacht aan je klant geven belangrijk isHet werken met digitaal verkopen, webshop-app-Instagram-game, worden bij Business behandeld en natuurlijk hoort onze eigen winkel daar ook bij. Zakendoen is waar het bij Business om draait. 

Podium

Je werkt in het theater van West en speelt toneel, misschien zing je ook en maak je muziek. Verder mag je de techniek verzorgen, licht en geluid. Jij leert daar te staan, gewoon zoals je bent en misschien zoals je zou willen zijn.