Profiel Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

Bouwen, Wonen en Interieur

Wil je graag in de bouw werken? Dan is dit profiel iets voor jou. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een stevig, veilig én mooi huis. Ook de binnenkant van een huis of gebouw is belangrijk. Je leert bijvoorbeeld meer over hoe meubels worden ontworpen en gemaakt.

Je doet examen in de modulen:
Bouwproces en bouwvoorbereiding
Bouwen vanaf de fundering
Hout en meubelverbindingen
Design en decoratie

Bij dit profiel kun je ook nog kiezen uit een aantal keuzevakken. Voor uitleg per keuzevak kun je onderaan deze pagina klikken op uitleg Keuzevakken.

Wie ben ik?

Ze zeggen dat ik creatief en handig ben. Ik vind het leuk om mijn kamer steeds anders in te richten. Ik struin graag door Ikea om te kijken naar mooie kastjes, stoeltjes en hebbedingetjes. Ook kijk ik graag naar woonprogramma’s op tv, waarin ze zelf een meubelstuk maken of een hele woning veranderen. Maar het lijkt me ook super om samen met een ploeg mensen een huis te bouwen. Heerlijk, die sfeer op de bouwplaats!

Wat kan ik?

Ik vind het leuk om uit te zoeken wat bij elkaar past, zodat je een gezellige, knusse kamer krijgt. Ik snap dat andere mensen juist kiezen voor een strakke inrichting, want smaken verschillen nu eenmaal. In mijn hoofd zitten allerlei ideeën!

Wat wil ik?

Het lijkt me leuk om mensen later adviezen te geven over de inrichting van hun woning. Maar het kan ook zijn dat ik juist een woning mooier wil maken door te leren voor schilder of metselaar.