Week van de Techniek

Voor de derde keer in de regio Oss vond de Week van de Techniek plaats. Tijdens deze week kon de schooljeugd op verschillende manieren kennismaken met de wereld van de techniek. De week eindigde op zaterdag 25 mei met een groots opgezette Techniekdag bij Spierings Mobile Cranes aan de Merwedestraat 15.

Dit is dé promotie dag voor technische opleidingen en beroepen voor de jeugd in de regio. De organisatie is in handen van de Osse Industriële Kring (OIK), in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Ook onze school, locatie ZuidWest presenteerde zich daar met de volgende technische afdelingen:

BWI: Bouwen, Wonen & Interieur

PIE: Produceren, Installeren & Energie

M&T: Mobiliteit & Transport

Honderden basisschoolkinderen kwamen bij onze stand kijken om kennis te maken met de techniek. Er waren verschillende activiteiten waar zij aan mee konden doen: een houten robotje maken, een muurtje “metselen”, stickers pellen en plakken, meedoen aan prijsvragen, een ballon op blazen met een motorblok van een auto, uitgesneden metalen onderdelen in elkaar zetten tot een dierfiguur, etc. etc.

Een twintigtal leerlingen van onze techniekafdelingen hielpen die dag om de kinderen mee te helpen met het maken van de diverse werkstukken.

Techniekdocenten waren dan ook erg trots op hun leerlingen, leerlingen die op hun beurt trots waren elke keer dat er een kind blij wegliep met een werkstukje waar zij aan meegeholpen hadden.

Zowel docenten als leerlingen vonden het een zeer geslaagde dag!