Economie en Ondernemen

Let op op: dit profiel gaat vanaf schooljaar 2021/2022 over in D&P Business.
Klik hier voor Dienstverlening en Producten. 

Bij dit profiel leer je van alles over de administratie van een bedrijf, bijvoorbeeld de boekhouding en het versturen van brieven. Ook werken in een winkel of magazijn hoort bij dit profiel, net zoals het beheren van een webshop. Je leert hoe je alles netjes ordent en de voorraad beheert.

Je doet examen in de modulen:
 Commercieel
 Secretarieel
 Logistiek
 Administratie

Bij dit profiel kun je ook nog kiezen uit een aantal keuzevakken. Voor uitleg per keuzevak kun je onderaan deze pagina klikken op uitleg Keuzevakken.

Wie ben ik?

Vroeger speelde ik graag winkeltje. Nu lijkt het me nog steeds leuk om in een winkel te werken. Ik houd van shoppen en ik kijk graag naar mooie etalages. Ik volg de mode en ik bezoek regelmatig webshops. Soms is het daar een stuk goedkoper. Ze zeggen dat ik altijd vriendelijk ben. Dat is erg belangrijk als je met klanten werkt.

Wat kan ik?

Ik denk dat ik wel goed kan omgaan met klanten. Rekenen vind ik soms nog lastig. Precies genoeg geld teruggeven is best moeilijk, maar ik wil het graag leren. Met verjaardagen en Sinterklaas vind ik het leuk om mooie pakjes te maken.

Wat wil ik?

Het lijkt me superleuk om een eigen winkel te beginnen. Eigen baas zijn en mooie dingen verkopen. Maar dan moet je wel eerst wat ervaring opdoen. Meewerken in een winkel, etalages maken en misschien wel een webshop opzetten.